W.A.S.P.: ΝΕΟ LYRIC VIDEO ΓΙΑ ΤΟ DOCTOR ROCKTER

Όπως ίσως θυμάστε, στις αρχές Φεβρουαρίου οι W.A.S.P. κυκλοφόρησαν το ReIdolized (The Soundtrack To The Crimson Idol) το οποίο ήταν η επετειακή, επανηχογραφημένη, έκδοση του κλασσικού τους concept album The Crimson Idol.

Σε συνέχεια λοιπόν αυτού του κεφαλαίου, η μπάντα έδωσε στην δημοσιότητα ένα lyric video για το κομμάτι Doctor Rockter (δείτε το πιο κάτω), μέσα από την ταινία η οποία συνοδεύει το ReIdolized (The Soundtrack To The Crimson Idol) στην DVD και Blue-ray έκδοση. Το τραγούδι μας δείχνει τον ήρωα της ιστορίας, τον Jonathan Aaron Steele, στον δρόμο προς την αυτοκαταστροφή μέσα από τα ναρκωτικά και ανώφελες παρέες, για να καταλαγιάσει τον πόνο που νιώθει μέσα του.

Ο Blackie Lawless είπε σχετικά με το video: «Στην ζωή ή στην τέχνη, λίγες είναι οι φορές που η πραγματικότητα αντικατοπτρίζει ή και ξεπερνάει την φαντασία. Το casting για τους χαρακτήρες σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας, ειδικά του Doctor Rockter, ήταν ακριβώς αυτό που είχα οραματιστεί, όταν συνέλαβα αυτούς τους στίχους. Σπάνια γίνεται τόσο καλό “πάντρεμα” όσο έγινε σε αυτό το video. Οι χαρακτήρες είναι επαρκώς επαναστατικοί και… ΑΛΗΘΙΝΟΙ!»

Το tracklisting του ReIdolized (The Soundtrack To The Crimson Idol)

CD1:

01. The Titanic Overture

02. The Invisible Boy

03. Arena Of Pleasure

04. Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)

05. The Gypsy Meets The Boy

06. Michael's Song

07. Miss You

08. Doctor Rockter

 

CD2:

01. I Am One

02. The Idol

03. Hold On To My Heart

04. Hey Mama

05. The Lost Boy

06. The Peace

07. Show Time

08. The Great Misconceptions Of Me

Σχετικά με την δημιουργία του ReIdolized ο Lawless είχε πεί:

«Περιελάμβανε τεράστιο όγκο δουλειάς το να επανηχογραφήσουμε τον δίσκο και να δημιουργήσουμε την ταινία. Δεν είχα ξανακάνει ποτέ κάτι παρόμοιο, με τόσο μεγάλο όγκο δουλειάς. Ήταν σαν να μην σταματούσε ποτέ. Όταν τελείωσε ο δίσκος, είχα πέντε ανθρώπους να δουλεύουν σε διαφορετικά μέρη ανά τον κόσμο. Μοντάζ για την ταινία, ειδικά εφέ και άλλα. Προσπαθούσαν να συντονίσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Δεν είχα ακριβή ιδέα για το τι περιελάμβανε το κάθε κομμάτι δουλειάς και προσπαθώ να τους οργανώσω μεταξύ τους. Μου στέλνουν φωτογραφίες, μετά μου στέλνουν 30 δευτερόλεπτα από ένα τραγούδι και με ρωτάνε “πώς σου φαίνεται αυτό;” Μετά πρέπει να το δουλέψω αυτό με κάποιον άλλον που κάνει κάτι άλλο πάνω στην ταινία. Θέλω να πω, είναι απίστευτο και δεν το έχω ξανακάνει αυτό. Οπότε, είχε πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς και όταν κάποιος λέει ότι δεν αφορά κάτι καινούργιο, θα σου πω ότι είναι ολοκαίνουργιο. Απλά έγινε με έναν τρόπο που ποτέ δεν περίμενα».

Όσον αφορά τις επανηχογραφήσεις του ReIdolized είπε: «Όσον αφορά τον δίσκο, ξεκινήσαμε πάνω από έναν χρόνο πριν, στις αρχές Σεπτεμβρίου (του 2016). Οπότε πήρε λίγο παραπάνω από έναν χρόνο ενώ δεν περίμενα ότι θα μας έπαιρνε πάνω από 2 ή 3 μήνες. Το πρώτο που κάναμε ήταν να πάμε στο studio και να ακούσουμε τις αυθεντικές ταινίες της ηχογράφησης, κάτι που δεν είχα κάνει για 25-26 χρόνια και με φρίκαρε τελείως. Αυτό γιατί όσο τις άκουγα τόσο συνειδητοποιούσα πόση δουλειά θα χρειαζόταν. Σκέφτηκα “μα πώς θα το κάνουμε αυτό; Είναι ένα βουνό δουλειάς που πρέπει να κάνουμε”. Οπότε προσπαθήσαμε να το αναπαράγουμε πιστά, νότα τη νότα, να το κάνουμε όσο πιο ακριβές αντίγραφο μπορούσαμε. Αλλά ακόμα και έτσι, πάλι δεν θα μπορέσεις να το κάνεις με τον ίδιο τρόπο ξανά. Ο εξοπλισμός ήταν λίγο διαφορετικός. Ακόμα και μια διαφορά της τάξης του 5%, θα ακούγεται διαφορετικό. Όταν ήρθε η ώρα της μίξης, με τον Logan Madder που έχει ξαναμιξάρει δίσκους μας, κάναμε 3 διαφορετικές μίξεις σε διαφορετικά κομμάτια και ακούγονταν καλές. Ωστόσο δεν ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε. Τελικά κάναμε μια τέταρτη μίξη για το The Idol και αυτό ήταν, δε ακουγόταν σαν τον παλιό δίσκο αλλά σαν sountrack ταινίας και σκέφτηκα “Ουάου, αυτό θα είναι το υπόδειγμα για ολόκληρο τον δίσκο».

waspreidolizedsoundtrackcovernew.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.