Theotoxin - Fragment : Erhabenheit

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ BLACK METAL

Ας μιλήσουμε λοιπόν για black metal. Το παραδοσιακό το thrashάτο. Αυτό δηλαδή που βασίζεται στο thrash βάζοντας black anti - religion metal θεματολογία. Αυτό που έμαθε από την αρχή να αντιστέκεται. Αφορμή ο νέος δίσκος των Theotoxin από την Αυστρία, ‘’Fragment : Erhabenheit’’. Είναι κιόλας ο τρίτος τους σε πέντε χρόνια που υπάρχουν και κυκλοφορεί, σε cd, vinil & digital μέσω της AOP Records.

Οι Theotoxin βάζουν death άρωμα στο thrashάτο black metal τους κάνοντας ένα ακραίο και στιβαρό ήχο που είναι διάχυτος στα επτά κομμάτια που απλώνονται στα σχεδόν σαράντα πέντε λεπτά του ‘’Fragment : Erhabenheit’’. Φέρνουν εύκολα στο νου τους Belphegor, καθώς και τους Mgla αλλά χωρίς να κοπιάρουν καθόλου αυτά τα δυο σχήματα. Και το κολασμένο εξώφυλλο, φιλοτεχνημένο από τον Βερολινέζο εικαστικό Hathrul, που σε μαγνητίζει και σε οδηγεί στον Άδη αυτό δείχνει. Επτά κομμάτια μεσαίας διάρκειας που οι ταχύτυτες είναι κυρίως μεγάλες και σβήνουν με κάποια διάσπαρτα, εδώ και εκεί, μελωδικά μέρη και εξαιρετικά και ευφάνταστα solos που δίνουν και μια heavy διάσταση στο σύνολο. ‘Ετσι σκάνε το οργισμένο με το φλογερό riff ‘’Golden Bomb’’, το black/death ‘’Obscure Divinations’’, το κατάμαυρο ‘’Prayer’’, το θρηνητικό ‘’Through Hundreds Of Years’’, το ‘’Philoshopher’’ με το μελωδικό μπάσιμο και τον black ορυμαγδό στην συνέχεια, το αργόσυρτο κολασμένο ‘’Two Ancient Spirits’’ και το θέατρο μια black παράνοιας ‘’Sanatory Silence’’ που κλείνει τα πάντα.

Είναι ξεκάθαρο ότι το ‘’Fragment : Erhabenheit’’ των Αυστριακών Theotoxin σκοτώνει. Και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο για ένα συγκρότημα. Με επτά πολύ καλά καμωμένες και παιγμένες συνθέσεις που μαζί με την πολύ καλή παραγωγή μας δίνουν έναν άρτιο δίσκο. Προτείνεται σε όλους τους φανς του black ιδιαίτερα σε αυτούς που γουστάρουν Belphegor, Mgla και γενικά αυτόν τον ήχο.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.