Inner Strength - Beyond Tomorrow

Inner Strength - Pull The Strings [DEMO 1992]

ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ PROG METAL ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ 90Σ (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΕΡΟ)

Πόσοι να γνωρίζουν τους Inner Stength άραγε; Μάλλον μόνο όσοι έχουν σκάψει αρκετά βαθιά στο Progressive Metal underground, μόνο αυτοί που έχουν γυρίσει κάθε Αμερικάνικη πέτρα που είχε προοδευτικό σχήμα. Μόνο αυτοί θα είχαν ανακαλύψει το μοναδικό ντεμπούτο της μπάντας το 1993 με τίτλο ‘’Shallow Reflections’’, ένας  αδιαφιλονίκητα εξαιρετικός δίσκος από κάθε άποψη. Προοδευτικός, τεχνικότατος, πλούσιος σε ιδέες και εκτελέσεις, με εξώφυλλο Τέχνης. Δεν εστιάζουμε όμως εδώ σε αυτό αλλά σε ότι άλλο έχει βγάλει η μπάντα σε μορφή demo  ή ακυκλοφόρητα μιας και η Divebomb Records σε μια σειρά τριών cds τα εσωκλείει ΟΛΑ. Με μια σύντομη αναδρομή, να πούμε ότι οι Inner Strength ξεκίνησαν το 1986 με ένα πιο crossover hardcore/punk ήχο μα το ιδρυτικό μέλος (και τραγουδιστής) Scott Oliva βρήκε νέα μέλη και ο ήχος άλλαξε σύντομα στον αγαπημένο μας. Στο δεύτερο cd βρίσκουμε τα ντέμο της μπάντας το 1992, το Beyond Tomorrow’’, τις session ηχογραφήσεις από τον δίσκο που  επρόκειτο να είναι και το ντεμπούτο τους μα και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι. Χοντρό βιβλιαράκι με αναμνηστικές φωτό, στίχους, κριτικές και flyers καθώς και το δεύτερο μέρος μιας συνέντευξης με τους Scott Oliva και  Joe Marselle.

Το 1992 σηματοδότησε την αλλαγή του ανθρώπου πίσω από το drum kit. Κατευθείαν μπήκαν στο στούντιο (Bob Van Der Mark στα Legend Studios) και ηχογράφησαν το Beyond Tomorrow’’ ντέμο με πέντε τραγούδια,  κάποια από τα οποία θα έβρισκαν την θέση τους και στο ντεμπούτο. Να μην επαναλαμβανόμαστε…. Οι Inner Strength είναι μια ξεχωριστή μπάντα. Είχε καταφέρει να συνδυάζει την αρμονία και το λυρισμό με την τεχνική και την ποικιλία σε ήχους. Μελωδίες που στοιχειώνουν με την διαδραματική εξέλιξη τους. Αλλαγές χωρίς να χάνεται το κέντρο βάρους, πλουραλιστικές συνθέσεις γεμάτες χορταστικούς ήχους που ερεθίζουν το μυαλό. Έχουν τόσες στρώσεις μελωδίας που κάθε επαφή μαζί τους θα σας επιφέρει και μια νέα ανακάλυψη που δεν είχε πέσει στην αντίληψη σας σε παλιότερες ακροάσεις. Προοδευτικό, ψυχωτικό, τεχνικό και επιθετικό metal, που θα σας προκαλέσει πολυεπίπεδα. Από το συγκεκριμένο demo ακούμε και δυο συνθέσεις (Pull the Strings και Questions of Fear) που δεν τα κατάφεραν στον ολοκληρωμένο δίσκο και είναι μια μοναδική ευκαιρία να τα απολαύσουμε.

Συνεχίζοντας, ακούμε όλα τα υπόλοιπα τραγούδια του ‘’Shallow Reflections’’. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι το συγκεκριμένο δίσκο τον έχω ακούσει εκατοντάδες φορές από τότε που τον άκουσα για πρώτη φορά από την Institute Of Arts records (εταιρία- εγγύηση με κυκλοφορίες από Darkstar, End Amen, Psychotic Waltz,Watchtower). Το υλικό ίσως να είναι ακόμα πιο τεχνικό και δύσβατο, με υπερβάσεις σε φωνητικά και εκτελέσεις. Η ποιότητα του ήχου είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν θα ενοχλήσει καθόλου. Άγριες μελωδίες που σε πολιορκούν και σε αποσυνδέουν από την πραγματικότητα. Και αν όλα αυτά τα έχετε ήδη ακούσει, υπάρχει και μια 14λεπτη καινούρια σύνθεση, το "Weapons of Mass Deconstruction’’ που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε το 2016. Το τεχνικό/προοδευτικό στοιχείο είναι ακόμα μέρος τους αλλά του λείπει ο λυρισμός. Ίσως φταίει και λίγο η αναγκαστικά πιο σύγχρονη προσέγγιση στον ήχο του. Το θέμα είναι ότι το τραγούδι έχει δυνατότητες και παρόλη την επική διάρκεια του, ακούγεται τουλάχιστον ευχάριστα. Δηλαδή αν κάποιος με ρωτούσε θα ήθελες να ακούσεις νέο δίσκο των Inner Strength σε αυτό το ύφος, η απάντηση θα ήταν ακαριαία και μονολεκτικά ΝΑΙ.

Copyright 2024. All Right Reserved.