Cobra Spell - Anthems Of The Night EP

ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ

Η Heavy Metal/Hard Rock μπάντα από την Ολλανδία  COBRA SPELL μας ταρακουνάει αποκαλύπτοντας το πρώτο single από το δεύτερο EP τους, Anthems Of The Night, που κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου μέσω μιας ανεξάρτητης κυκλοφορίας. Το σχήμα είναι μια ιδέα του ανερχόμενου φαινομένου της κιθάρας Sonia Anubis (Crypta, πρώην Burning Witches), ενώ στην πενταμελή sleaze μπάντα, συμμετέχουν εκτός από την Sonia Anubis, ο τραγουδιστής Alexx Panza (Hitten), η κιθαρίστρια Esmée Van Sinderen, η μπασίστρια Angelina Vehera και ο ντράμερ Léonard Cakolli.

Οι COBRA SPELL αναβιώνουν την εποχή του glam και του heavy metal – hard rock- hair metal, της δεκαετίας του '80, με κάποιες δονήσεις των Scorpions, της δεκαετίας του '80, αλλά και με κάποια άλλα πράγματα, ιδιαίτερα όσοι αγαπάτε τις leads κιθάρες και τα άγρια solαρίσματα!!!

Με το "Addicted To The Night", το πενταμελές σχήμα, δείχνει πως έχουν τη δύναμη, την ανδρεία και το πεπρωμένο, να κυβερνήσουν τον κόσμο μέσω των εκπληκτικών τεχνικών της κιθάρας, των εκτεταμένων μελωδιών, της υπερβολής στη σκηνική παρουσία τη ΄΄γκλαμουριά΄΄ των ‘80ς, που σε παρασύρουν να τραγουδήσεις μαζί τους. Όλα είναι υπέροχα σε αυτό το συγκρότημα... Λατρεύω το concept, το τραγούδι, την εμφάνιση και φυσικά το line-up. Δηλώνω πλέον φανατικός θαυμαστής της Sonia και της Esmée, είναι μαζί ένα εκρηκτικό δίδυμο που παρασύρει και τα υπόλοιπα μέλη των Cobra Spell και μαζί με αυτούς και εμάς που τους ακούμε. Η δεκαετία του 80 επιστρέφει!!

Η Sonia Anubis δηλώνει για πρώτο single Addicted To The Night:

"Αυτό το τραγούδι μιλάει για τον συνδυασμένο εθισμό στα ναρκωτικά και τη νυχτερινή ζωή. Ένας άντρας ακολουθεί τη νυχτερινή του ρουτίνα στο στριπτιτζάδικο. Η υπερβολική ποσότητα ναρκωτικών και το σεξ κάνουν το πάρτι να μοιάζει με τεράστια έκρηξη. Καθώς το πάρτι περνάει το απόγειό του, χρειάζεται περισσότερα…. για να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Τελικά η …..επίδραση πέφτει και μαζί πέφτει και η  διάθεση, και στη συνέχεια, το πάρτι δεν είναι τόσο διασκεδαστικό, όταν δεν είναι φτιαγμένος!!!— οι άνθρωποι στο κλαμπ δεν είναι πια τόσο όμορφοι, η ατμόσφαιρα γίνεται άβολη και ζοφερή και τελειώνει ολομόναχος. Είναι μια φαντασίωση που δημιουργήθηκε από τον εγκέφαλό του και τα ναρκωτικά. Για να μουδιάσει τον πόνο του, το επαναλαμβάνει το επόμενο βράδυ ξανά από την αρχή."

Ένα ακόμη αγαπημένο μου κομμάτι από το EP The Midnight Hour έχει μπλουζ –ροκ, απόχρωση σε όλη τη διαδρομή του τραγουδιού, πλέκει υπέροχα τη μουσική με το στίχο, θυμίζοντας μουσικά τουλάχιστον μερικά από τα συγκροτήματα της εποχής, Cinderella, Aerosmith, Poison, Motley Crue, Kiss και όλα τα μεγαθήρια της δεκαετίας του '80 - αν και τα φωνητικά είναι πιο κοινά με παραδοσιακά συγκροτήματα hard rock και metal αυτής της περιόδου.

Το Anthems Of The Night είναι τέσσερα τραγούδια για την αγάπη στα ξέφρενα και χωρίς όρια ολονύχτια πάρτι, το σπάσιμο των ορίων ταχύτητας και άλλες ιστορίες απόλυτης τρέλας. Ηχογραφήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στα Comeback Studios στην Ισπανία, με τον Alejandro Gabasa Barcoj στην παραγωγή, τη μίξη και το mastering. Το EP είναι ταιριαστό για μια νυχτερινή καλοκαιρινή οδήγηση με κάμπριο αυτοκίνητο, ανοιχτή την οροφή κορυφή και τη μουσική στη διαπασών. Ανυπομονώ πραγματικά για περισσότερη μουσική από αυτούς και φυσικά, γιατί όχι να τους δούμε  ζωντανά και στην Ελλάδα, φέρνοντας την εκρηκτικότητα και το δυναμισμό τους παρασύροντάς μας στη μαγεία του glam metal!

 

Γιάννης «Νύχτες φτιαγμένες από METALο» Πάνου

 

Pre-order: https://www.cobraspell.com

COBRA SPELL is:
Alexx Panza - Vocals

Sonia Anubis - Lead guitar

Angelina Vehera - Bass

Esmée van Sinderen - Rhythm guitar

Léonard Cakolli – Drums

 

Social Links

https://www.instagram.com/cobraspell
https://www.facebook.com/cobraspell
https://www.cobraspell.com
https://www.youtube.com/cobraspell

 

Copyright 2024. All Right Reserved.