Possession - Disentombed Manifestations

Possession-Disentombed Manifestations

Οι Possession είναι μια obscure Thrash/Death Metal μπάντα που αξίζει της προσοχής σας. Προ τετραετίας είχα προβεί στην παρουσίαση του ντεμπούτου τους το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1995.  Ο ενθουσιασμός γι αυτό το δίσκο είναι μεγάλος, διαβάστε εδώ: https://www.metalzone.gr/monuments/possession-eternally-haunt. Και επιτέλους η Xtreem Music κυκλοφορεί μια διπλή συλλογή που περιέχει τα άπαντα της μπάντας. Η μπάντα ξεκίνησε το 1991 στο Κάνσας όπου και οι Nyk Edinger (φωνή)  και Shane Goade (ντραμς) προσέγγισαν τον Shayne Scholl (κιθάρες) με σκοπό να παίξουν Metal μουσική. Μέχρι το 1992 η μπάντα είχε γίνει πενταμελής με δυο κιθαρίστες και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους υλικό. Ακολουθεί το τρομερό ντεμπούτο τους. Αποχώρηση του ντράμερ και ιδρυτικού μέλους, πολλά προβλήματα με την τότε εταιρία τους. Το 1997 καταφέρνουν και βγάζουν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο ep ψάχνοντας για ένα καλύτερο συμβόλαιο και μέλλον που δεν θα έρθει ποτέ. Η μπάντα διαλύεται το 2000 λίγο αφότου πήραν μέρος σε ένα tribute των Iron Maiden με το τραγούδι ‘’Revelations’’. Από τα μέλη της μπάντας, μόνο ο Nyk Edinger συνέχισε στα metal δρώμενα  με τους blacksters Frost Like Ashes. Η συλλογή της Xtreem Music ονομάζεται ‘’Disentombed Manifestations’’ και είναι διαθέσιμο σε διπλό cd από τις 26 Αυγούστου. Τσιμπήστε το.

Η συλλογή είναι τόσο περιεκτική που πλέον θα σας λείπουν μόνο οι πρόβες της μπάντας. Στο πρώτο cd, υπάρχει ολόκληρο το "Eternally Haunt". Απίστευτο υλικό, στάζει μέταλλο. Όπως είχα γράψει και παλιότερα, ‘’ Η ιδιομορφία της μουσικής του έγκειται ότι ταλαντεύονται ανάμεσα στην ακραιότητα χωρίς να παραμερίζει όμορφες αρμονίες που χτίζουν πολύ δυνατές συνθέσεις. Εκεί που ακούς κάποιον να φτύνει τα σωθικά του σαν δαιμονισμένος, εκεί που ακούς riffs να ποδοπατάνε κάθε τι γλυκανάλατο, εκεί που οι ρυθμοί συσσωρεύουν και άμεσα απελευθερώνουν παγιδευμένη ένταση, τότε είναι που σκάνε ονειρικές ακουστικές μελωδίες, καθαρά και δυναμικά φωνητικά (α λα US POWER METAL), αργόσυρτοι ρυθμοί που έχουν ως πεπρωμένο να κάνουν τα τραγούδια να  αποθηκεύονται στον σκληρό του εγκεφάλου σου’’. Στο ίδιο cd υπάρχουν και τα τρία τραγούδια του ep "Scourge & Fire". Ομώνυμο ακούγεται πιο άναρχο, πιο χαοτικό αλλά και πιο ακραίο σε σχέση το ντεμπούτο τους. Πάντως κάποιες τσιρίδες α λα King Diamond παραμένουν παρόλο που το υλικό κυμαίνεται σε death metal ηχους και φωνητικά. Το ‘’ Danse Macabre’’ ξεκινά πσνέμορφα με κιθαριστικές μελωδίες και συνεχίζει και πάλι πιο βιαία και πρωτόγονα.Σίγουρα φταίει και η μέτρια παραγωγή. Επίσης βρίσκουμε δυο διασκευές, μια σε King Diamond (Shine) που τους ταιριάζει απόλυτα και μια σε Iron Maiden (Revelations) που ακούγεται απλά με ενδιαφέρον. Τέλος υπάρχει και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από το 1998, πιθανότατα το τελευταίο που συνθέσανε με τίτλο ‘’The Manifestation’’. Παρόλο που κινείται σε ακραίες ταχύτητες και ήχους, οι επιρροές τους από heavy metal μπάντες είναι πιο έκδηλες στον τρόπο που χειρίζονται τις μελωδίες, ηχητικές και φωνητικές.

Άπλετο ενδιαφέρον όμως υπάρχει και στο δεύτερο cd που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε υλικό που δεν μπορούσαμε νωρίτερα. Υπάρχει το ep  "The Unnameable Suffering" του 1993. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε, η παρέα των Possession έσπαγε να ακούει τα βινύλια των Mercyful Fate/King Diamond και αυτό φαίνεται σε κάθε τους τραγούδι. Προχωρόντας ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν και στο demo "Mad Crazed & Violent" παραδεχόμαστε ότι ήταν μια μπάντα που είχε δυνατότητες και ικανότητες από την αρχή. Γρήγορα, παθιασμένοι, με riffs που σε δαιμονίζουν. Επίσης στο ίδιο cd ακούμε μια ακυκλοφόρητη demo έκδοση τραγουδιών του 1995 που πολλά τα κατάφεραν να μπουν και στο ντεμπούτο ενώ κάποια που δεν τα κατάφεραν όπως το ‘’ Beyond the Grave’’ θα μπορούσαν άνετα. Μην μακρυγόρούμε, αγοράστε το. Το ‘’ Eternally Haunt’’ δεν βρίσκεται εύκολα, πόσο μάλλον τα eps του. Εδώ τα βρίσκουμε όλα και άλλα πολλά και σε προσιτή τιμή.

 

 

Copyright 2023. All Right Reserved.