Satan - Earth Infernal

Satan-Earth Infernal

Μια από τις αγαπημένες μου μπάντες του N.W.B.H.M. κύματος ανέκαθεν υπήρξαν οι Satan. Το πόσο σημαντικοί ιστορικά αλλά και απολαυστικοί ηχητικά υπήρξαν οι πρώτοι δίσκοι των Satan είναι δόγμα.  Το ‘’ Court in the Act’’ θα μνημονεύεται εις τους αιώνες τους άπαντες ως ένα από τα καλύτερα δείγματα της μουσικής που αγαπάμε και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Όσο για τη συνέχεια...διαβάστε εδώ https://www.metalzone.gr/monuments/satan-suspended-sentence. Τα μέλη αυτής της μπαντάρας διέπρεψαν και σε άλλα ονόματα. Φάτε ψάρια μάτια,Blitzkrieg, Skyclad, Blind Fury, Pariah και άλλα τρανταχτά ονόματα της εποχής. Η πλάκα ξέρετε ποια είναι; Δεν μιλάμε για μια μπάντα που αναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος. Τελευταία δεκαετία έχει επιστρέψει και έχει κυκλοφορήσει τρεις δισκάρες που κάθε οπαδός του κλασσικού heavy θα λατρέψει. Και ακόμα και αν εγέρασαν  οι πλέον εξηντάρηδες (καλά, ο Ross πάει για τα εβδομήντα) μουσικοί της μπάντας, συνθέτουν και παίζουν πολύ καλύτερα από σύγχρονούς τους. Απόδειξη αυτού ο νέος δίσκος της μπάντας, ‘’Earth Infernal’’ που θα σας κρεμάσει το σαγόνι. Κυκλοφόρησε μέσω της Metal Blade Records και το αρπάζουμε άμεσα είτε σε digipak cd ή κάποια έκδοση βινυλίου. Συνοδεύεται από ένα πανέμορφο εξώφυλλο από τα χέρια του ολοένα και γνωστότερου Eliran Kantor.

Άλλη μια δισκάρα που δημιουργήθηκε στις εποχές της καραντίνας μιας και τα τραγούδια άρχισαν να παίρνουν την τελική τους μορφή το φθινόπωρο του 2020. Μεγάλη έμπνευση λέμε. Όλα τα τραγούδια ακούγονται ενδιαφέροντα και μέχρι την τελευταία στιγμή. Από το εναρκτήριο ‘’Ascendancy’’ που θα σας ταξιδέψει τέσσερις δεκαετίες πίσω έχοντας κάποια διακριτικά στοιχεία με το παρελθόν τους. Η φωνή του Brian καλά κρατεί αν σκεφτείς ότι έχει την ηλικία του πατέρα μας και την φωνή του γιου μας. Η εμπειρία των μουσικών της μπάντας επιδρά στο πόσο ποιοτικά επιτυχημένες θα είναι οι συνθέσεις. Ξέρουν τι χρειάζεται και το κάνουν πολλές δεκαετίες. Οι ενορχηστώσεις είναι δουλεμένες, με πολλές στρώσεις μουσικής, ρυθμούς που ξεσηκώνουν , riffs που φουσκώνουν τα στήθη. Ο ήχος εκπληκτικός χάρη στην παραγωγή των ιδίων με την πολύτιμη βοήθεια (για μια ακόμα φορά) του Dave Curle στα First Avenue Studios. Απλότητα και πάθος, σωστή χρήση του χρόνου και τεχνική, συνθετική ακμαιότητα και οργανικός ενθουσιασμός. Δείτε το βίντεο του ‘ Burning Portrait’’ και σκύψτε το κεφάλι από σεβασμό. Δεν χρειάζεται κολπάκια και υπερβολές για να δημιουργήσεις καλή μουσική, χρειάζεται ομαδικότητα και αληθινή αγάπη για αυτό που κάνεις. Συνέχεια με το ρυθμικότατο και σπινταριστό ‘’Twelve Infernal Lords’’ που ακούγεται σαν να ταξίδεψε με τη μηχανή του χρόνου.  Στιχουργικά για ακόμα μια φορά για τα πάθη που τραβάει ο πλανήτης μας, θεματολογία που ανέκαθεν ενδιάφερε τη μπάντα. Επίσης στο τίτλο βρίσκεται το ένα από τα δυο συνθετικά του δίσκου, το άλλο είναι το κύκνειο άσμα ‘’ Earth We Bequeath’’, τραγούδια που τους ενώνει κοινή θεματολογία.

Το ορχηστρικό ‘’ Mercury's Shadow’’ ξεκινά με ακουστικές κιθάρες που θα μπορούσες να ακούσεις σε μια μπάντα σαν τους Skyclad. Ενδυναμώνει στη συνέχεια χαρίζοντας μας επικίνδυνες μελωδίες που μόνο ο Σατανάς θα μπορούσε να στις προσφέρει τόσο απλόχερα. Για την αρχική μελωδία του ‘’ Sorrow Unspent’’  θα πούλαγαν τη ψυχή τους στο Διάβολο οι Ghost για να ήταν δική τους, για την υπόλοιπη σύνθεση μάλλον και το κορμί τους.  Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασυρθείτε από τις φωνητικές μελωδίες του ‘’Luciferic’’, να μην μπείτε σε χρονοκάψουλα με το ‘’From Second Sight’’.  Υποψήφιο για τα καλύτερα της χρονιάς.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.