THE SILENT RAGE ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΣΙΓΛΙΔΗ

The Silent Rage - Between Harmony And Sorrow (Lyric Video)

Με αφορμή τις επερχόμενες συναυλίες των The Silent Rage με Primal Fear Gus G και Destruction είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με τον ιθύνοντα νου του συγκροτήματος Νίκο Σιγλίδη! Ο Νίκος μας μιλάει για τη νέα σύνθεση του συγκροτήματος και τα επερχόμενα σχέδιά τους... 

2019 και οι The Silent Rage έχουν νέα σύνθεση. Πες μας πως βρεθήκατε με τη νέα σύνθεση και ποιοί την αποτελούν.

Καλησπέρα Έλενα! Σε ευχαριστούμε πολύ για το βήμα που μας δίνεις. Λοιπόν τα πράγματα έλαβαν τροπή όταν αποχώρησαν τα προηγούμενα δυο μέλη μας και έμεινα πίσω εγώ με τον Σταύρο (σ.σ.: Τσιλιβαράκο; Μπάσο) και τον Σταμάτη (σ.σ.: Κατσαφάδο; Τύμπανα). Ήταν λίγο επίπονη η διαδικασία εύρεσης μελών. Πρώτος ήρθε στην μπάντα ο Νίκος ο Σαρμπάνης (Damned Creed) στις lead κιθάρες μέσω του Σταύρου και μετά από πάρα πολλούς μήνες αναζήτησης είχαμε το ευτύχημα να δείξει ενδιαφέρον ένας παλιός μου φίλος, ο Μιχάλης ο Ρινακάκης (Event Horizon X, ex-Air Raid) να αναλάβει την θέση πίσω από το μικρόφωνο. Πλέον ως πεντάδα μέλημα μας είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να κάνουμε το ένα βήμα παραπέρα.

“The Deadliest Scourge”. Δύο χρόνια από την κυκλοφορία του πείτε μας τι feedback είχατε από το δισκογραφικό σας πόνημα.

Μονάχα πανευτυχής θα μπορούσα να ήμουν από το feedback που έλαβε το άλμπουμ τόσο στην χώρα μας, την Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο. Όταν έντυπα όπως το Γερμανικό Legacy ή το Ιαπωνικό Burrn! γράφουν κάτι παραπάνω από κολακευτικά σχόλια για την δουλειά μας, τότε ξέρεις ότι κάτι καλό έκανες. Το ίδιο συνέβη και με το Καναδικό e-mag The Headbanging Moose όπου κατέλαβε την δωδέκατη θέση στο TOP-20 κυκλοφοριών του 2016. Άλλωστε και η δική σας παρουσίαση ήταν μέρος της όλης θετικής εικόνας που λάβαμε για το “The Deadliest Scourge” και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό!   

The Silent Rage 2018_Nikos Siglidis_a_web.jpg

Υπάρχει κάτι που θα είχατε κάνει διαφορετικά ως προς το τελικό προϊόν και αν ναι τι;

Προσωπικά θα μπορούσα να αλλάξω μονάχα κάποια μέρη μου μέσα στις ηχογραφήσεις μου και να τα παίξω πιο… “αντρίκια!” (γέλια). Πέραν τούτου, το όλο αποτέλεσμα ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου. Δεν θεωρώ ότι θα άλλαζα κάτι, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά!

Οι αλλαγές στη σύνθεση καθυστέρησαν τους χρόνους του συγκροτήματος σε τέτοιο επίπεδο ή υπήρχαν και άλλοι παράγοντες που σας κράτησαν πίσω;

Κυρίως οι αλλαγές ήταν αυτές που αποτέλεσαν τροχοπέδη στο να γίνουν περισσότερα πράγματα αλλά δεν παραπονιέμαι. Είναι αρκετά δύσκολο το να βρεις άτομα που να μπορέσεις να μοιραστείς και να συμπίπτουν τα “θέλω” τους. Ένα βήμα την φορά και όλα θα γίνουν πάντοτε σε σωστό timing! Βέβαια, σε αυτό συντέλεσαν και τα “φανταρικά καθήκοντα” αλλά είναι αναγκαίο κακό.

Η νέα σύνθεση σημαίνει και φρέσκια όρεξη για σύνθεση καινούριου υλικού;

Το μόνο σίγουρο! Ήδη όσο καιρό είναι ο Νίκος στην μπάντα βοήθησε να γραφτεί μέρος του επερχόμενου δίσκου όπως και ο Σταύρος ενώ την παρούσα στιγμή ο Μιχάλης είναι σε διαδικασία να βάλει τελικές “πινελιές” τόσο σε φωνητικές μελωδίες όσο και σε στίχους.

Συμμετέχουν τα νέα μέλη με ιδέες μουσικά και στιχουργικά;

Φυσικά! Αυτό είναι το όλο concept του να είσαι μπάντα, να μπορούν να γράφουν και να συμμετέχουν όλα τα μέλη και να βγαίνει μια ταυτότητα.

Το παλιό υλικό πόσο εύκολο ήταν στην προσέγγιση από τα νέα μέλη; Να περιμένουμε διαφοροποιήσεις από την ηχογράφηση;

Πραγματικά ήταν αρκετά εύκολο στην προσέγγιση. Βέβαια τα παιδιά έχουν βάλει και το δικό τους στοιχείο στην όλη επίδοση τους στο κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί μια πρόσφατη επανηχογράφηση του “My Race Wont Last”, το οποίο κυκλοφορήσαμε ως single με τον Μιχάλη να το ερμηνεύει. Καλώ λοιπόν τους φίλους αναγνώστες να το ακούσουν εδώ και να μας γράψουν τα σχόλια τους. Θα χαρούμε πολύ να τα διαβάσουμε!

Πρώτο live με τη νέα σύνθεση – φιλοδοξίες και άγχη;

Μια ζωντανή εμφάνιση αποτελεί μια γιορτή για τον μουσικό. Αυτή η γιορτή για εμάς είναι στο Κύτταρο την Κυριακή που μας έρχεται. Πόσο δε, όταν σου δίδεται η τιμή να ανοίξεις για δυο μεγαθήρια όπως είναι οι Primal Fear και ο Gus G., δυο καλλιτέχνες που όχι μόνο απλά τους εκτιμώ βαθύτατα, θα έλεγα τους λατρεύω αμφότερους. Άγχος μόνο στο να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να αρέσει στο κόσμο αυτό που θα τους παρουσιάσουμε, καθώς στο playlist μας θα υπάρξουν εκπλήξεις! (γέλια)

The Silent Rage 2018c_web.jpg

Αμέσως μετά την εμφάνιση με τους Primal Fear θα εμφανιστείτε και με τους Destruction. Ο στόχος είναι να δέσετε ως σύνθεση επί σκηνής ή να περιμένουμε μια πιο συστηματική πορεία από το συγκρότημα;

Το πλάνο λέει μια πιο συστηματική πορεία όσο μας το επιτρέπει ο χρόνος μας. Προτεραιότητα μας μετά την εμφάνιση με τους Destruction & τους φίλους Murder Angels στην Θεσσαλονίκη, θα είναι max 1-2 εμφανίσεις ακόμα έως το τέλος του καλοκαιριού ώστε καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά το καλοκαίρι να ξεκινήσει η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου μας.

Το μήνυμα σας για το κοινό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ εσένα και το Metalzone για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά το εκτιμώ απεριόριστα! Ελπίζω να σας δω όλους από κοντά στις επερχόμενες εμφανίσεις μας και ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την συνέντευξη αυτή.

Copyright 2024. All Right Reserved.