Cyclone - Brutal Destruction

Cyclone - Brutal Destruction 1986 full album

Cyclone-Brutal Destruction

1981 και σε ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στις Βρυξέλλες, το Vilvoorde γεννιούνται οι Centurion. Σύντομα αλλάζουν το όνομα σε Cyclone, αρκετά μέλη πηγαινοέρχονται (μεταξύ τους και ο Christian Olde Wolbers των Fear Factory) και ο ήχος σκληραίνει χρόνο με τον χρόνο. Το 1984 σταθεροποιείται το line up  με το πενταμελές πλήρωμα της μπάντας να εσωκλείει και ΤΡΕΙΣ κιθαρίστες και σε μια πρόβα να ηχογραφείται το πρώτο τους ντέμο τεσσάρων τραγουδιών. Τον επόμενο χρόνο ετοιμάζουν το ντέμο ‘’In The Grip Of Evil’’ που εκτός από το ομώνυμο τραγούδι περιείχε άλλα δυο τραγούδια. Το demo ακούγεται από πολλούς της σκηνής, δυο τραγούδια μπαίνουν στη συλλογή της Roadrunner ‘’Metal Race’’ και άμεσα κερδίζουν συμβόλαιο με την εν λόγω εταιρία. Το 1986 κυκλοφορεί το ντεμπούτο ‘’ Brutal Destruction’’ σε παραγωγή του Gus Roan . Δεν κατάφεραν να πιάσουν τους αριθμούς που χρειαζόντουσαν και μαζί με κάποια προβλήματα που είχαν, αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλλειμα. Τρία από τα πέντε μέλη της μπάντας αποχωρούν. Γρήγορα αντικαθιστούνται και ηχογραφούν τον δεύτερο τους δίσκο ‘’ Inferior to None’’ για την Βελγική Justice Records. Την παραγωγή αναλαμβάνει ο γνωστός Eric Greif (Death, Acrophet, Morbid Saint, κτλ) και εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών της εταιρίας, ο δίσκος κυκλοφορεί σε ελάχιστες κόπιες. Πολλοί οπαδοί δεν παίρνουν καν χαμπάρι ότι κυκλοφόρησε αυτός ο δεύτερος δίσκος και η μπάντα το διαλύει μιας και δεν βλέπει τον κόσμο να ενδιαφέρεται.

Οκτώ συνθέσεις αποτελούν το ‘’ Brutal Destruction’’, μια συνθετική συνεργασία των Gevels, Kerbush και van Lint. Και τι συνεργασία. Μιλάμε για απόλυτους thrash ύμνους, σαφώς καλύτερους από άλλους που γνωρίζουμε και έχουμε ακούσει περισσότερο. Πολεμική σύρραξη με riffs να βάλλουν συνεχόμενα. ‘’Βίαια Καταστροφή’’, όνομα και πράγμα. Σύντομα και απέριττα, ηχητική σφαγή. Ωμή έξαψη και ενθουσιασμός σε συνεπαίρνει και σε ξεμυαλίζει, ένας νέος έρωτας με το thrash metal ξεκινά. Χύτευση ατσαλιού από τα έγχορδα και ξύλου από τον ξυλοκόπο drummer. Προσθέτουμε και άφθονο σάλιο επιληψίας στην αλχημεία μας και το αποτέλεσμα θυμίζει Whiplash, Destructor, Deathwish και τέτοια καλούδια του ήχου.

Μισή ώρα συνολικής διάρκειας σημαίνει λίγα πράγματα. Ταχύτητα, υπέρταση, εκτόξευση. Θεσπέσιες μελωδίες που βγαίνουν καθαρά από τα riffs, τσιμεντένιοι ρυθμοί, τρελαμένα ουρλιαχτά. Μέσα στο πάθος και την ζωντάνια, το αποτέλεσμα δεν γίνεται παρά να σε κερδίσει. Ατίθασο, σε μια εποχή που ακόμα έβγαιναν απροσποίητες μουσικές. Και αν οι Cyclone δεν ήταν από το Βέλγιο, τώρα θα τους ανάφεραν όλοι οι thrashers πιο συχνά και από τους Kreator.  Βάναυσοι αλλά πάντοτε χωρίς να χάνεται τίποτα που μπορεί να κερδίσει την εύνοια του αυτιού. Εδώ γεννήθηκαν 8 ύμνοι για να ακούγονται για πάντα, για να σπάνε λαιμοί και κεφάλια, για να ρέει η μπύρα άφθονη και να αναπληρώνει τον ιδρώτα που χύνεις για τους ηχητικούς κυκλώνες τους. Κρούσμα ενέργειας σε κάθε μπάσιμο, σε κάθε κόψιμο, σε κάθε σολάρισμα. Περιέχει και τα τρία τραγούδια από το ντέμο του ‘’ In the Grip of Evil’’ που είναι ακόμα πιο επιθετικά και λιγότερα ραφιναρισμένα και σου κόβουν την ανάσα, σε γραπώνουν από το λαιμό μέχρι ασφυξίας. Σχηματισμός δυνάμεων πέντε ατόμων σε κάθε τραγούδι με εκρηκτικό αντίκτυπο. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να το ακούσει ολοκληρωμένα και μετά να μην επανέρχεται προς ακρόαση του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εθισμός.  Άλλοι παίζουν thrash για τις εντυπώσεις, εδώ ακούς για να πάρεις μια εντύπωση του τι εστί  THRASH METAL.

Copyright 2023. All Right Reserved.