Vinnie Vincent Invasion - Vinnie Vincent Invasion

Vinnie Vincent Invasion - Boyz Are Gonna Rock

Vinnie Vincent Invasion ‎– Vinnie Vincent Invasion

Ο Αμερικανός  Vinnie Vincent έγινε γνωστός από την παρουσία τους στους Kiss σε δίσκους όπως το ‘Creatures Of The Night’’  και  ‘’Lick It up’’ δίνοντας τους την δύναμη που χρειάζονταν με την lead guitar του. Είχε αντικαταστήσει τον Ace Frehley αλλά δεν πήρε μέρος συνθετικά στους δίσκους των Kiss και το 1985 τους εγκαταλείπει για να γράψει την δική του μουσική. Και έτσι γεννήθηκαν οι Vinnie Vincent Invasion. Ηχογράφησε κάποια demos με τον κάποτε τραγουδιστή των Journey, Robert Fleischman, με τον οποίο είχε ξανασυνεργαστεί στους Warrior (KAMIA σχέση με την μπάντα του ‘’Fighting For The Earth’’) πριν μπει στους Kiss. Η Chrysalis Records λάτρεψε το υλικό τους και τους υπέγραψε συμβόλαιο  4 εκατομμυρίων δολλαρίων για οκτώ δίσκους. Μαζί τους ήταν ο μπασίστας Dana Strum και ο drummer Bob Rock και με αυτή την ομάδα κυκλοφόρησε το ομώνυμο  ντεμπούτο το 1986. Άμεση επιτυχία και σκαρφάλωμα στο Billboard Top 100. Δυστυχώς όμως ο Robert Fleischman δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με το glam  στυλ της μπάντας και δεν επιθυμεί να περιοδεύσει. Ψάξιμο για νέο τραγουδιστή ο οποίος βρίσκεται στο πρόσωπο του Mark Slaughter.  Προστριβές μεταξύ τους μιας και η εταιρία ήθελε τον τραγουδιστή να προβάλλεται περισσότερο. Κυκλοφορεί ο δεύτερος τους δίσκος το 1988 (All Systems Go’’ ο οποίος κάνει αρκετή επιτυχία αλλά μετά από τον πρώτο μήνα της τουρνέ, η μπάντα διαλύεται μιας και δεν αντέχει τους συνεχόμενους καβγάδες. Ο Vinnie ηχογράφησε και ένα τρίτο δίσκο με τον Fleischman που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, ο Rock πήγε στους Nelson και οι άλλοι δυο φτιάξανε τους Slaughter.

Βρισκόμαστε στα μέσα των 80ς και το hard rock και glam metal ζει μεγάλες στιγμές. Πολλές φορές βασίζονται στον τραγουδιστή και φροντμαν της μπάντας παρά στην ίδια την μουσική. Βέβαια πάντοτε υπήρχε ένας αρκετά καλός κιθαρίστας, αλλιώς δεν υπήρχε καμιά ελπίδα όσο ομορφόπαιδα και να ήταν. Φανταστείτε τους Invasion που είχαν έναν εξαίρετο κιθαρίστα ο οποίος έκανε στην κιθάρα του ανείπωτα πράγματα. Στο ντεμπούτο τους, η μπάντα του Vincent δεν υποχωρεί στιγμή, δεν ηρεμεί, δεν προσπαθεί παραπάνω από όσο χρειάζεται. Heavy metal, ξυραφένιο, δυνατό, τονωτικό. Heavy metal με σπασμωδικούς ρυθμούς και γρανιτένιες μελωδίες. Και ας θύμιζαν όσο αφορά την εξωτερική εμφάνιση τις χιλιάδες μπάντες που ξεπήδησαν στην Αμερική εκείνη την εποχή. Το να θεωρείς τους V.V.I. μια hair μπάντα είναι άτοπο αφού σε στροβιλίζουν με τα τρομερά σόλος τους και σε ξεσβερκώνουν με το πάθος και την δύναμη τους. Μην αρχίσουμε συγκρίσεις με αντίστοιχες μπάντες και βάλουν (οι άλλες φυσικά) τα κλάματα.

Το ντεμπούτο τους το προτιμώ από το δεύτερο άλμπουμ. Είναι πιο πολυποίκιλο. Δεν λέω, οι ρυθμοί είναι ενδιαφέροντες, οι συνθέσεις οργανωμένες και σωστά ενορχηστρωμένες και έχουν στην διάθεση τους και μια τρομερή φωνή. Αλλά όπως και να το κάνουμε, όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στον Vincent που καταριέται, κλαίει, αθλείται, διασκεδάζει με την κιθάρα του. Ξεκίνημα με το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ‘’Boyz Are Gonna Rock’’ και κατόπιν πιο ρυθμικά, πιο Motley Crue/παλιούς Whitesnake  style στο ‘’Shoot U Full Of Love’’. Το πιο pop-ελαφρύ ‘’ No Substitute’’ είναι ερωτικό και το δείχνει και μουσικά, το ‘’ Animal’’ θυμίζει την προηγούμενη μπάντα του, τους Kiss μόνο που περιέχει χιλιάδες περισσότερα riffs ενώ ο μαυρομάλλης shreddάρει σαν να είναι η τελευταία του μέρα στον πλανήτη με δυο χέρια. Στο ‘’Twisted’’ ανεβαίνουν οι ρυθμοί, η μπάντα ρίχνει το δέρμα της και βγαίνει σαν πεινασμένο απειλητικό φίδι , στο πιο εμπορικό ‘’Do You Wanna Make Love’’ ο Vinnie μοιράζεται την σύνθεση με τον τραγουδιστή ενώ στο ‘’ "Back on the Streets" ακούμε και την μπάσα φωνή του Vinnie μαζί με αυτή του Robert. Από τα αγαπημένα μου τραγούδια του δίσκου. Ο δίσκος συνεχίζει μέχρι τέλους ροκάροντας ασταμάτητα και σε παροτρύνει να τον ακούς προσεκτικά μιας και περιέχει πολύ ΜΟΥΣΙΚΗ μέσα του. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος να κλείσουν παρά με το ‘’Invasion’’, ένα τραγούδι όπου εξαπολύονται όλες οι ικανότητες τους, όπως και με αυτό που άνοιξαν το δίσκο. Εκδικητικό ανάμεσα στις λεπτομέρειες με τις κιθάρες να παίρνουν φωτιά που δεν σβήνεται. Ειδικά αν το ακούς σε βινύλιο και δεν σου επιτρέπει να σταματήσει αν δεν το κάνεις ο ίδιος…

Copyright 2024. All Right Reserved.