ΕΡΕΥΝΑ: ΤΟ HIGHWAY TO HELL ΤΩΝ AC/DC ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!

Μια έρευνα που διεξήχθη από τον οργανισμό CCLI (Christian Copyright Licencing Intenational – με δυό λόγια, οργανισμός διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για μουσική που χρησιμοποιείται σε χώρους λατρείας) κατέληξε στο αρκετά περίεργο συμπέρασμα ότι το πασίγνωστο τραγούδι των AC/DC Highway To Hell από τον ομώνυμο δίσκο του 1979, είναι ως προς το θεολογικό του περιεχόμενο πιο ακριβές από το 96% των τραγουδιών που παίζουν οι περισσότερες μπάντες χριστιανικής μουσικής (και δεν αναφερόμαστε μόνο σε rock μπάντες).

Στην έρευνα εξετάστηκαν πάνω από 800 τραγούδια και μετά από σύγκριση των στίχων τους με τις Γραφές, βρέθηκε ότι το Highway To Hell ήταν πολύ πιο ακριβές από το 96% από αυτά τα τραγούδια. Όπως ανέφερε ένα μέλος της CCL: «Ενώ τα περισσότερα τραγούδια λατρείας στις μέρες μας περιέχουν πολύ λίγη θεολογία, μια αναιμική εικόνα της αμαρτίας και ελάχιστη κατανόηση του πως δουλεύει το Άγιο Πνεύμα, το Highway To Hell δείχνει μια πολύ βιβλική προσέγγιση του δόγματος σχετικά με την Κόλαση. Ο Bon Scott καταλάβαινε πολύ καλά την φυσική τάση του ανθρώπου προς την αμαρτία και την αναπόφευκτη κρίση του Θεού που επακολουθεί».

Ο δε επικεφαλής της έρευνας έδειξε ακόμα πιο εντυπωσιασμένος: «Απλά δείτε τους πολύ δυνατούς στίχους στην πρώτη στροφή, Don’t need reason, don’t need rhyme, Ain’t nothing I would rather do / Going down, party time, My friends are gonna be there too. Η κατανόηση της ανθρώπινης ανηθικότητας από τον Scott ανταγωνίζεται εύκολα οτιδήποτε έγραψε ο Απόστολος Παύλος στο τρίτο κεφάλαιο της Προς Ρωμαίους επιστολής. Είναι μάλιστα σαν το τραγούδι αυτό να προσκαλεί το Άγιο Πνεύμα να έρθει σαν να ήταν ένα ντροπαλό κουτάβι».

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η σχέση του Bon Scott και των AC/DC με την θρησκεία δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε μεγάλη καθώς πέρα από τις πονηρά τοποθετημένες βιβλικές/θεολογικές αναφορές, οι στίχοι του κομματιού αναφέρονται ουσιαστικά στην ζωή στον δρόμο και σε όλες τις κακουχίες, παγίδες αλλά και καλές στιγμές που αυτή περιλαμβάνει. Έκαστος στο είδος του από ότι φαίνεται…

Copyright 2024. All Right Reserved.