ΣΥΝΤΕΥΞΗ TONY IOMMI: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΧΟΡΔΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΖΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ

O κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi μίλησε σε συνέντευξη του στο Μουσικό Ινστιτούτο και αποκάλυψε πως συνέχισε να παίζει κιθάρα αφού έχασε τα άκρα των δακτύλων του…

“Πέρασα στο επόμενο στάδιο ψάχνοντας να βρω ελαφριές χορδές. Φυσικά δεν υπήρχαν ελαφριές χορδές εκείνη την εποχή, όλοι χρησιμοποιούσαν αρκετά βαριές. Αν τα δάκτυλα σου ήταν εντάξει δεν είχες πρόβλημα, αλλά στην περίπτωση μου ήταν οδυνηρό. Έπρεπε λοιπόν να βρω μόνος μου τον τρόπο και έτσι αγόρασα χορδές για μπάντζο.
Χρησιμοποίησα αρχικά χορδές για μπάντζο επειδή ήταν ελαφριές και στην συνέχεια τις προσάρμοσα ώστε να  χρησιμοποιήσω όλο το set. Αυτό έκανα, και το χρησιμοποιούσα για χρόνια.“

Στη συνέχεια πήγα σε εταιρίες που κατασκεύαζαν χορδές και έλεγα «μπορείτε να μου φτιάξετε μερικές ελαφριές χορδές για κιθάρα?» αυτοί απαντούσαν «Ελαφριές χορδές?, δε γίνεται αυτό» και απαντούσα «Γίνεται, τέτοιες έχω και τις χρησιμοποιώ» κλείνοντας την συζήτηση μου έλεγαν «Όχι δεν πρόκειται να πουλήσουν, ποτέ δεν θα είναι χρήσιμες» Πραγματικά περίεργο έτσι δεν είναι?

Τελικά βρήκα μία εταιρία στην Ουαλία που ονομάζονταν Picato και μου είπα ότι θα έφτιαχναν για μένα ελαφριές χορδές. Όντως μου έφτιαξαν το δικό μου σετ ελαφριών χορδών, και τις χρησιμοποιούσα για χρόνια.

Φυσικά, και άλλες εταιρίες ξεκίνησαν να φτιάχνουν ελαφριές χορδές. 

Copyright 2024. All Right Reserved.