RITCHIE BLACKMORE: Η ΤΩΡΙΝΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ RAINBOW

Όπως όλοι ξέρουμε, ο Ritchie Blackmore προχώρησε στην ανασύσταση των θρυλικών Rainbow γύρω στο 2016, για μια σειρά από επιλεγμένες εμφανίσεις, αφήνοντας κατά μέρος την μπάντα του, τους Blackmore’s Night με τους οποίους παίζει αναγεννησιακή μουσική.

Στην νέα αυτή μορφή των Rainbow, ο Blackmore θεώρησε ότι θα ήθελε φρέσκα πρόσωπα σε σχέση με την μπάντα, οπότε δεν υπήρξε ουσιαστικό reunion καθώς δεν συμπεριλήφθηκε κανένα προηγούμενο μέλος της μπάντας. Η νέα σύνθεση λοιπόν των Rainbow που πλαισιώνει τον Blackmore απoτελείται από τον Ronnie Romero στα φωνητικά, τον Jens Johansson των Stratovarius στα πλήκτρα, δύο μέλη των Blackmore’s Night, τον David Keith στα τύμπανα και τον Bob Nouveau στο μπάσο καθώς και τις Candice Night και Lady Lynn στα δεύτερα φωνητικά.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Blackmore στο περιοδικό Eclipsed μίλησε με πολλή ειλικρίνεια για τις διαφορές που έχει η παρούσα σκηνική του παρουσία με τους Rainbow σε σχέση με το παρελθόν. Όπως είπε: «Νομίζω ότι ο Ronnie (Romero) είναι ένας πολύ καλός ερμηνευτής και δίνει στους υπόλοιπους από μας την ελευθερία να αφοσιωθούμε σε αυτό που κάνουμε. Για κάποιο καιρό νόμιζα ότι ήταν πολύ σημαντικό να είμαι γρήγορος στην κιθάρα και μερικά από τα κομμάτια απαιτούν τέτοιου είδους παίξιμο αλλά σε κάποιο σημείο της καριέρας μου ήξερα ότι δεν ήθελα πλέον να το κάνω αυτό. Σήμερα πιστεύω στο less is more. Σκεπτόμενος τις πρώτες μας συναυλίες το 2016 νομίζω ότι θα έπρεπε λίγο περισσότερο και τα shows θα ήταν αρκετά καλύτερα. Επίσης πιστεύω ότι δεν έπαιξα αρκετά καλά όλα τα κομμάτια του set μας».

Πρόσθεσε επίσης ότι του δίνει περισσότερη έμπνευση να παίζει με σχετικά άγνωστους μουσικούς παρά με φτασμένα ονόματα. Όπως είπε: «Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να παίζεις με αυτή την μπάντα. Τα παιδιά αποκτούν όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση και ο Ronnie Romero είναι φανταστικός τραγουδιστής. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος να παίζω για όλους τους οπαδούς που μεγάλωσαν με την μουσική μου. Όλες οι συναυλίες στους μεγάλους χώρους είναι σχεδόν ή τελείως sold out».

Στην (τραβηγμένη;) ερώτηση σχετικά με την σύγκριση της παρούσας σύνθεσης της μπάντας με τις παλιότερες απάντησε: «Θα πώ κάτι που μάλλον θα αναστατώσει τους φίλους του Cozy Powell και του Ronnie James Dio αλλά να τι πιστεύω: Αυτή είναι η καλύτερη σύνθεση που υπήρξε ποτέ. Από την άλλη, πάντα ζω στο τώρα τόσο πάνω στην σκηνή όσο και εκτός, κάτι που σημαίνει ότι πάντα αγαπούσα περισσότερο την εκάστοτε σύνθεση όποιας μπάντας και αν ήμουν μέλος»

Copyright 2024. All Right Reserved.