Megadeth - Killing Is My Business... and Business Is Good!

Killing Is My Business...And Business Is Good: The Final Kill (REMASTER-FULL ALBUM) 320kbps/stereo

ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΦΗΒΟΙ MEGADETH

Στον πυρετό των δίσκων που επανακυκλοφορούν με άλλο ήχο, άλλη μίξη, άλλο εξώφυλλο διότι οι καλλιτέχνες που το δημιούργησαν δεν ήταν ποτέ πλήρως ευχαριστημένοι, μπαίνουν και οι Megadeth, ή πιο σωστά ο Dave Mustaine Ίσως είναι μια απλή δικαιολογία για μια νέα χιλιοεπανακυκλοφορία που θα δώσει μια νέα δικαιολογία στους οπαδούς τους να το αγοράσουν. Επιλεγμένος στόχος, το ντεμπούτο τους, Killing Is My Business... and Business Is Good!  και η αλήθεια είναι ότι είναι ο δίσκος με την πιο μέτρια παραγωγή μιας και τα χρήματα γι αυτό το λόγο ξοδεύτηκαν σε άλλα (καταχρήσεις).  Η νέα έκδοση κυκλοφόρησε πριν μια βδομάδα από την Century Media σε cd digipak, , Gatefold black 2LP και Gatefold clear 2LP (περιορισμένο σε 400 τεμάχια) και ονομάζεται “Killing Is My Business...and Business Is Good - The Final Kill”.

Τι περιέχει η νέα έκδοση; Φυσικά όλο το ντεμπούτο τους, (περικλείοντας τη διασκευή στο ‘’ These Boots’’ της Nancy Sinatra που υπήρχε και στην αυθεντική έκδοση απλά με άλλη σειρά).Όλος ο δίσκος πλέον είναι ρεμιξαρισμένος από τον Mark Lewis (Whitechapel) δίνοντας του ένα καθαρότερο, δυνατότερο, πιο γυαλισμένο και μοντέρνο ήχο (βέβαια εγώ είμαι της γνώμης ότι ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν πειράζουμε τον αυθεντικό ήχο, αυτόν με τον οποίο ερωτευτήκαμε τους εκάστοτε δίσκους) και σε ρεμάστερ του Ted Jensen, αποκαλύπτοντας κρυμμένα σημεία και εκτελέσεις της αυθεντικής έκδοσης. Οκ , το ‘’Killing..’’ περιέχει από μόνο του μέσα αρκετούς ύμνους των Megadeth όπως τα ‘’ Rattlehead’’, ‘’ Looking Down the Cross ‘’, ‘’το ομώνυμο’’ και το ‘’ Mechanix’’ που χρησιμοποίησαν και οι Metallica ελαφρώς παραλλαγμένο. Σε καμιά περίπτωση δεν προτιμώ το νέο  ήχο αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να κάνεις και μεγάλη ζημιά σε τέτοιες τραγουδάρες που τα riffs θερίζουν και η φωνή ακούγεται μοναδική. Με δεύτερο κιθαρίστα τον Poland,ακούγονται τρομερά leads και solos, υλικό να περάσεις ολόκληρη σχολική χρονιά σφυρίζοντας  στο μυαλό σου αυτή τη χημική-ηλεκτρική αλχημεία και κοπανιόντας στους ρυθμούς των Ellefson/Samuelson.

Τι άλλο έχει αυτή η έκδοση. Ξανά όλο τον δίσκο (εκτός της διασκευής) παιγμένο ζωντανά σε διάφορα μέρη όπως το Λονδίνο, το Ντένβερ αλλά το Μπόχουμ της Γερμανίας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στο δεύτερο μισό των 80ς. Εδώ βγάζω καπέλο. Όλη ένταση, το πάθος και οι εφηβικές ανάγκες συσσωρευμένες μέσα από ενισχυτές και ηχεία. Δεν περιγράφω άλλο, πρέπει να τα ακούσετε για να πειστείτε. Γιο το τέλος το πακέτο περικλείει τις ντέμο ηχογραφήσεις (1984)  των Last Rites / Loved to Deth, The Skull Beneath the Skin και Mechanix. Μπορεί ο ήχος να είναι μέτριος αλλά μια χαρά ακούγεται ο πόλεμος στα χαρακώματα ακόμα και αν φυσάει μπουρίνια εκείνη τη μέρα. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Χίλιες φορές τα ντέμος παρά η νέα έκδοση των τραγουδιών. Για το τέλος και πάλι κάτι που με βρίσκει αρνητικό και αντίμαχο, είναι η αλλαγή που υπεβλήθη το εξώφυλλο αντικαθιστώντας το αυθεντικό με μια ζωγραφιά της εποχής μας.

Άρα έχουμε 60% για την νέα έκδοση, 85% για τα ζωντανά και 85% για τα ντέμος.

Copyright 2024. All Right Reserved.