Mirror - Pyramid of Terror

Mirror - Pyramid of Terror (2019)

ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΛΙΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ METAL ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΩΝ

Φτάνοντας στα μισά της χρονιάς, αρχίζουν τα καλύτερα να ξεχωρίζουν και να διεκδικούν εκτός από μια θέση στη ραφιέρα μου, μια θέση στα καλύτερα της χρονιάς. Οι Κύπριοι Mirror τα κατάφεραν με άνεση. Σαν μπάντα, είναι μόνο από το 2015 αλλά τα μέλη της βετεράνοι στην σκηνή. Έδεσαν τόσο καλά μεταξύ τους και το υλικό τους κατάφερε να αποσπάσει το ενδιαφέρον της κραταιάς Metal Blade που την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Ο δίσκος ήταν πολύ καλός αλλά πιστέψτε με, το νέο τους δημιούργημα είναι σαφώς καλύτερο. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, μεγάλες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας και πλέον μέσω της μικρότερης Bad Omen Records κυκλοφορούν το ‘’Pyramid Of Terror’’ σε cd και βινύλιο και πλέον είναι διαθέσιμο για όλους εμάς να βάλουμε αυτό το διαμαντάκι στο σπίτι μας. Και με εξωφυλλάρα παρακαλώ!!!

Μπορεί οι επιρροές των Mirror να προέρχονται από το hard n’ heavy χώρο αλλά επιλέγουν να ξεκινήσουν το νέο τους δίσκο καταιγιστικά. Το ομώνυμο τραγούδι σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του, με ταχύτητα αλλά και μελωδία. Τα πάντα εθιστικά, leads, φωνητικές γραμμές, ρυθμοί, τα πάντα σε παρασέρνουν. Άνετα μέσα στα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει όχι μόνο για το 2019 αλλά για χρόνια. Δεν ξέρω και γω πόσες φορές έχω ακούσει το συγκεκριμένο τραγούδι, ξανά και ξανά, μη χορταίνοντας τις ηχητικές του στρώσεις. Η φωνή του Jimmy μαγεύει, τα  riffs λάμπουν ενθουσιασμό και πώρωση.  Ένα συνεχόμενο μεταλλικό πάρτυ που συνεχίζεται και στις επόμενες συνθέσεις με ανεξέλεγκτους ρυθμούς και απανωτές στρώσεις αρμονίες πάνω στα riffs και τα σόλος. Το ίδιο θα επαναληφθεί και στο ‘’Black Magic Tower’’ ωστόσο πάντοτε προσθέτοντας ηχητικές οάσεις με πιο αργά σημεία, μπασογροθιές, ανατολίτικους ρυθμούς και leads, σερβιρισμένα ανάμεσα στο  κολασμένο περίβλημα του τραγουδιού.

 Η παραγωγή θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αλλά ίσως στην τελική να βοηθά να ακούγεται πιο ζεστός ο ήχος και μάλιστα με προσωπικότητα. Όπως και η μουσική τους που μάλιστα έχει και ποικιλία και διαφορετικότητα από τραγούδι σε τραγούδι. Έτσι θα πάρεις και την επική σου δόση στα ‘’ Secrets of Time’’ και ΄΄Apollo Rising’’ Δίψα για βαπτισμένους στο ατσάλι ήχους  Μεταλλικοί ύμνοι χωρίς ιδιοπάθειες. Την Black Sabbath (Ozzy εποχής) ανάγκη σου θα της σβήσεις με το  ‘’Master of the Deep’’ αφού απολαύσεις ένα καταπληκτικό σόλο. Καταπληκτικά ντυμένο με ωραίους στίχους και αντίστοιχα επιβλητικά φωνητικά, ενώ συμπαγείς ρυθμοί καρφώνονται στον φλοιό της μεταλλικής τους βάσης. Και με αλλαγές με το προσωπικό τους ύφος που σπιντάρει διάθεση και ακραιότητα. Για τους λάτρεις των πρώιμων Iron Maiden και γενικότερου ύφους NWOBHM υπάρχει το ‘’ Running from the Law’’. Βέβαια τα φωνητικά φέρνουν προς Klaus Meine (Scorpions). Μόλις τελειώσει το τρομερό ‘’ The Last Step Down’’ δεν θα πιστεύετε στα αυτιά σας. Εξαιρετική κυκλοφορία, το 2019 δίνει το παρόν ότι το metal θα συνεχίσει ποιοτικό και τα επόμενα χρόνια χάρη σε μπάντες σαν τους Mirror.

Copyright 2024. All Right Reserved.