Potergeist - RAIN OVER HELL

Potergeist "Rain Over Hell" (HD Official Music Video)

Potergeist pour Rain Over Hell!!!!

Αν ανήκεις σε αυτούς ή αυτές που μέχρι τώρα δεν έχεις ακούσει ποτέ Potergeist σου προτείνω να μην συνεχίσεις την ανάγνωση και να βρείς πρωτα τα προηγούμενα 4 άλμπουμ να τα ακούσεις και να έρθεις μετά να συνεχίσουμε την κουβέντα μας γιατί εγώ σε ασυγχώρητους ακροατές δεν απευθύνομαι. Αν πάλι το θράσος είναι βασικό χαρακτηριστικό σου και παρόλα αυτά συνεχίζεις μια μπυρα την κερνάω γιατί έχεις guts! Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για το πέμπτο άλμπουμ των swampire που περιμέναμε πως και πως και επιτέλους έρχεται να βαλτώσει τα αυτιά μας με τις groovες και τα κολητικά riffάκια του. Rain Over Hell λοιπόν ο τίτλος και ήδη ψήνομαι για το οξύμωρο της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι οτι ο αγαπημένος Βάλτος, Alex είναι μια χροιά που αγαπάμε και η southern έκφραση των Potergeist μας πάει πολύ στα αυτιά. Εκτός από το beast Τόλη Τολέα πίσω από τα drums που παραμένει σταθερη αξία στη μπάντα, μαζί με τον Κωστή Βήχο στο μπάσο και τον Stratal στην κιθάρα, οι οικογενειακές υποχρεώσεις του Νίκου XP έφεραν τον Petroxx στην έταιρη κιθάρα. Πράγμα το οποίο όπως μας είπε ο Βάλτος στο live με Full House Brew Crew τον περασμένο Μάη έφερε και σχετική ανανέωση στις μουσικές της μπάντας. Η Πέμπτη κυκλοφορία μετά τα Southwords, Muddy Mermaids, Swampires και Crocodile Tears ηχογραφήθηκε στα Devasoundz Studios. Η παραγωγή και η μίξη έγινε από τον Foti Benardo και τους Potergeist. Το mastering έγινε από τον Steve Lado ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Giannis Nakos (Remedy Art Design).

Band Photo SMALLER_0.jpg

Μπαίνοντας στο άλμπουμ ακούμε ένα από τα καλύτερα τραγούδια του. So Long! Ακόμη θυμάμαι πόσο με εντυπωσίασε από το πρώτο άκουσμα στο Κύτταρο και πως ήταν μια από τις πρώτες φορές που είδα κοινό να αντιδρά τόσο θερμά σε τραγούδι που άκουγαν για πρώτη φορά. Κολλητικός ρυθμός που δεν μπορείς παρα να τον ακολουθήσεις και ένα πραγματικό χιτ από το πρώτο άκουσμα σε κάνει βαλτόπλασμα. Συνέχεια με το Bury Me με πιο bluesy διάθεση που μυρίζει καπνό και bourbon. Το γρέζι του Βάλτου σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα από τα τραγούδια του δίσκου πολλαπλών ακροάσεων που δεν χορταίνεις να ακούς. Rain over hell ομότιτλο του δίσκου και δεύτερο βίντεο θεωρώ περιττό να σας μιλήσω για αυτό αφού έχει κυκλοφορήσει και το έχετε ακούσει. To Texan Sorrow είναι μάλλον πιο σκοτεινό κυρίως γιατί εδώ ο Αλεξ βγάζει έντονη οργή και καταχνιά με τη χροιά του. Heroine και ένα ακόμη τραγούδι που είχα ξεχωρίσει από το live. Είχε προκαλέσει και αυτό έντονες αντιδράσεις στο κοινό. Είναι το πρώτο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς πρόκειται για τραγούδι που πραγματικά λειτουργεί σα κυροζίνη στη φωτιά στο κοινό. Ball and Chain και η πιο creepy ερμηνεία του Βάλτου σε ένα αργόσυρτο τραγούδι που μοιάζει σα να έχει βγει από soundtrack ταινίας τύπου Sons Of Anarchy. Σίγουρα από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του άλμπουμ και προσωπικά ένα από τα καλύτερά μου. Nothing And Everything και μια από τις πιο γκρουβάτες στιγμές του άλμπουμ που θύμισε λίγο οτι είμαστε στο επόμενο άλμπουμ από το Crocodile Tears. This Ain’t A Love Song ένας από τους πιο κολλητικούς ρυθμούς του άλμπουμ είναι εδώ! Από την πρώτη νότα αρχίζεις και κουνιέσαι και grouvάρεις. Μυρίζει χιτάκι από μακριά! Τέλος με το Blues For Green με έντονη southern διάθεση και ένα τραγούδι υπογραφή του ήχου τους εμπλουτισμένο με ενδιαφέροντα γυρίσματα στην κιθάρα.

Ολοκληρώνοντας την ακρόαση του Rain Over Hell το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να ξαναπατήσεις το Play να ξανακούσεις και να ξανανιώσεις την ηδονή και τo southern bluesy groove να σε διαπερνά, να κουνηθείς στο ρυθμό να μάθεις τους στίχους και να ακολουθείς τα βαλτοπλάσματα να σε παρασύρουν. Άξιζε η υπομονή για αυτό το άλμπουμ και προτείνω δύο κόπιες γιατί την πρώτη σίγουρα θα τη λιώσετε από τις ακροάσεις. Ραντεβού λοιπόν 29 Νοέμβρη στην παρουσίαση του άλμπουμ στο An για να ακούσουμε μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς live.

Κυκλοφορει σε βινύλιο και CD τον Οκτώβρη από την Ikaros Records http://www.ikarosrecords.gr/

Hellena Mihailidou

Copyright 2023. All Right Reserved.