Reviews

May 19, 2024

Μερικές μπάντες έχουμε μάθει να τις αγαπούμε. Και άλλες έχουμε συνηθίσει να τις μισούμε. Το γιατί, μπορεί να το ξέρουμε, μπορεί και να το μαντεύουμε ή μπορεί απλά να τις μισούμε, γιατί έτσι. Οι Six Feet Under είναι το επόμενο βήμα του Chris Barnes μετά την φυγή του από τους Cannibal Corpse. Με το ‘’Haunded’’ του 1995, το ‘’Warpath’’ του 1997 κυρίως, αλλά και το ‘’Maximum Violence’’ 1999 να αφήνουν από πολύ ως απλά καλές εντυπώσεις. Μετα μου έπιασε τα ‘’Graveyard Classics’’ το 2000 με διασκευές και μετά τις πολλές επαναλαμβανόμενες μετριότητες.

January 30, 2024

Όταν μια μπάντα, του death metal underground, φτάνει τα δέκα πέντε άλμπουμ, είναι κάτι που μπορούμε άνετα να το χαρακτηρίσουμε ως μεγαλειώδες κατόρθωμα. Οι Master του μάστερ Paul Speckmann είναι μια τέτοια μπάντα και το ‘’Saints Dispelled’’ είναι το δέκατο πέμπτο τους άλμπουμ.

January 08, 2024

Πριν λίγο καιρό οι On Thorns I Lay μας έδωσαν σαν ένα χέρι που δίνει απλόχερα δώρα, τον δέκατο στην σειρά δίσκο τους που φέρει το όνομα τους. ‘’On Thorns I Lay’’. Και το έκαναν μέσω της Season of Mist, που για πολλά χρόνια στηρίζει καίρια αυτόν τον ήχο. Είναι μόλις η δεύτερη κυκλοφορία με την σπουδαία αυτή εταιρία μετά το single ‘’Newborn Skies’’ το οποίο είχε κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα. Σπουδαία κίνηση αυτή η μεταγραφή και για τους On Thorns I Lay αλλά φυσικά και για την Season of Mist. Ο δίσκος είναι κυκλοφορία του 2023 και απολογούμαι για την αργοπορία, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

December 12, 2023

Οι Aytopsy από το Oakland της California. Οι Autopsy που έβαλαν το gore, το horror και άλλες τρελές ομορφιές στο death μέλανα ζωμό μας. Οι Autopsy του γίγαντα τραγουδιστή και τυμπανιστή Chris Reifert. Οι Autopsy είναι εδώ με το ‘’Ashes, Organs, Blood and Crypts’’ που είναι ο δέκατος δίσκος τους. Τέσσερα από 1989 ως και το 1995 και έξι ολοκληρωμένα άλμπουμς από την επανεκκίνησή τους το 2010 ως και τις μέρες μας. Το ‘’Ashes, Organs, Blood and Crypts’’ κυκλοφορεί μέσω της Peaceville Records.

November 25, 2023

Όταν βλέπεις μια μπάντα δέκα χρόνων, που φέρει με τιμή το όνομα Philosopher, τι σας έρχεται στο νου? Ο Σωκράτης και ο Ισοκράτης? Πάλι καλά που δεν σας έρχεται ο Νίτσε. Εεε μα φυσικά οι Death και η κομματάρα ‘’Philosopher’’ από την δισκάρα, μόνο τέτοιες έχουν, "Individual Thought Patterns". Εκεί πήγε και μένα ο νους μου, έχω και τέτοιο, μετά τον Νίτσε, φυσικά. Το ‘’Fires Of The End’’ είναι η δεύτερη κυκλοφορία των Καλιφορνέζων deathsters, αν και έχουν και κάμποσες μικρότερες σε διάρκεια και την κυκλοφορούν μονάχοι τους σε ψηφιακή, για την ώρα, μορφή.

November 10, 2023

Όταν έχω συσσωρεύσει μέσα μου οργή, άγχος και πικρία για τον «σύγχρονο» και «δημοκρατικό» κόσμο που ζούμε όπου η αδικία είναι ο κανόνας και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων σε βάρος των πολλών είναι μια κατάσταση θεσμοθετημένη, τότε η thrash metal μουσική είναι μια πολύ καλή διέξοδος για να διοχετεύσω τα ως άνω συναισθήματα. Μου προσφέρει μια μορφή κάθαρσης και δύναμης να συνεχίσω να αγωνίζομαι σ’ έναν κόσμο που δεν είναι βιώσιμος για τους πολλούς.

September 30, 2023

Οι Cannibal Corpse είναι μια από τις πιο κλασικές death metal μπάντες, Αμερικής προερχόμενες και χαίρουν άκρας εκτίμησης και από ανθρώπους που δεν είναι και τόσο πιστοί οπαδοί τους. Ο δέκατος έκτος δίσκο ‘’Chaos Horrific’’ κυκλοφορεί μέσω της Metal Blade Records.

March 05, 2023

Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί από μας έχουμε χάσει την επαφή μας με τους Σουηδούς In Flames. Τους σπουδαίους melodic deathsters από την σκηνή του Gothenburg, φυσικά στην Σουηδία. Όλοι μας σε καφέ ή μπυρο - κουβέντες λέμε πότε τους αφήσαμε, μας αφήσαμε. Χάσαμε την πίστη μας σε αυτήν την μπάντα που με τα ‘’Lunar Strain’’, ‘’The Jester Race’’, ‘’Whoracle’’ και για τους αμέσως επόμενους, ίσως για πολλούς, δίσκους, τους είχαμε αγαπήσει. Πέρασε καιρός, κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της δημιουργίας για τους Σουηδούς.

February 15, 2023

Μια νέα μπάντα που παίζει μανιασμένα grindgore death metal θα ανταμώσουμε τώρα στις ιντερνετικές σελίδες του Metal Zone. Είναι οι Dehiscence από U.S.A. και το ‘’Colony’’ είναι η πρώτη τους δημιουργία – κυκλοφορία. Είναι ένα ep με οκτώ κομμάτια, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Pale Magus Productions. Σε cd σε κασέτα αλλά και ψηφιακά μέσω του bandcamp της μπάντας.

January 15, 2023

Οι Obituary, που φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις, μέσα στην τριακονταπενταετή τους τρομακτική πορεία, έφτασαν στον ενδέκατο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Dying of Everything’’ που ακολουθεί τον φερώνυμο, ‘’Obituary’’ δίσκο του 2017. Το ‘’Dying of Everything’’ κυκλοφορεί και τρομοκρατεί το σύμπαν μέσω της death metal queen Relapse Records.

Copyright 2024. All Right Reserved.