Reviews

May 16, 2024

Όταν μιλάμε για τους Λονδρέζους Praying Mantis, έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα με πάνω από πενήντα χρόνια ζωής και με δεκατρία πια στούντιο άλμπουμς, με το πρώτο να κυκλοφορεί το 1981, ‘’Time Tells No Lies’’ και το τελευταίο να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες μέσω της Frontiers Music και να τιτλοφορείται ‘’Defiance’’.

April 30, 2024

Το Epic Metal συγκρότημα Hardraw μας έρχεται από την Κύπρο και κυκλοφόρησε πρόσφατα τον Απρίλιο (5-4-2024) από την Pitch Black Records το δεύτερό τους άλμπουμ με τίτλο “Abyss of mankind”.

April 29, 2024

Οι Crypt Sermon μια από τις underground metalικές πηγές με το ‘’The Stygian Rose’’ που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες μέσω της Dark Descent Records είναι το τρίτο τους ολοκληρωμένο πόνημα. Μετά το ντεμπούτο του 2015 ‘’Out Of The Garden’’ και το δεύτερο του 2019 ‘’The Ruins of Fading Light’’. Κυκλοφορεί σε cd, 12’’ βυνύλιο και σε κασέτα.

April 22, 2024

Προσπαθώ σε διάφορα εργαλεία μετάφρασης να δω τι διάολο είναι αυτό το a mortal binding. Αυτό το binding είναι η δουλειά. Καθώς ο καθείς από εμάς είναι θνητός aka mortal, άρα ως εδώ όλα καλά. Το "A Mortal Binding" είναι ο δέκατος πέμπτος δίσκος, μετράω κανονικά το ‘’Evinta’’, των Θ Ε Ω Ν My Dying Bride και αυτό είναι από μόνο του μια ευκαιρία για γιορτή. Μια γιορτή σκοτεινή φυσικά που όμως σου βγάζει μια ελευθερία, ένα πλούτο, μια φωτεινή διάθεση, όμορφων εικόνων και σκέψεων.

April 18, 2024

Αν είναι αλήθεια αυτό που λένε κάποιοι οτι ο τρίτος δίσκος μιας μπάντας είναι σχεδόν πάντα ο κρισιμότερός της, καθώς μας δείχνει αν η μπάντα διαθέτει επαρκή αποθέματα ταλέντου αλλά και γενικότερη διάθεση για διαρκή δημιουργία ποιοτικού υλικού, τότε οι Achelous με το Tower Of High Sorcery μάλλον είναι μια εξαιρετική επιβεβαίωση αυτού του “κανόνα”.

April 16, 2024

Στα πέντε χρόνια που βρίσκονται στα μουσικά δρώμενα οι epic heavy metallers Morgul Blade από την Φιλαδέλφια της Πελσιβάνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη μια πλούσια δραστηριότητα. Από το ‘’Harbingers of Power and the World's End’’ του 2019 και τα demos, έχουμε το πρώτο τους full length ‘’Fell Sorcery Abounds’’ το 2021.

April 13, 2024

Ας ξεκινήσουμε με τη βιτρίνα της παρούσας κυκλοφορίας, το εξώφυλλο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως επικό, με τον Ιππότη να αντιμετωπίζει έναν τρομακτικό δράκο, δημιουργώντας μια εικόνα που σε προδιαθέτει για το τι θα ακούσεις στην παρούσα κυκλοφορία.

April 09, 2024

Κάποτε οι Atrophy, Heresy, στα πολύ πρώτα τους, είχαν εκεί στα 80ς, δημιουργήσει με τα δυο τους άλμπουμ, ‘’Socialized Hate’’ του 1988 και κυρίως το ‘’Violent by Nature’’ του 1990 μια thash metal οντότητα εκεί στην Arizona στην U.S.A. Τώρα και αφού επανασυνδέθηκαν στην καρδιά των καραντινών το 2021 κυκλοφορούν το τρίτο τους full length μέσω της Massacre Records υπό τον τίτλο ‘’Asylum’’.

April 06, 2024

Μόλις έμαθα ότι οι Ισπανοί heavy/power metallers VHÄLDEMAR θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ στις 9 Μαΐου του 2024, αμέσως προχώρησα στην προπαραγγελία του. Ναι, για μένα αυτό το συγκρότημα είναι εγγύηση. Γνωρίζω τι να περιμένω και είμαι σίγουρος ότι δεν θα με απογοητεύσει (μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει με καμία κυκλοφορία του).

Οι VHÄLDEMAR έχουν τη νοοτροπία που εκτιμώ σε ένα heavy/power metal συγκρότημα. Δεν ακολουθούν τις μόδες, δεν υποκύπτουν σε εύκολους εντυπωσιασμούς. Παίζουν τη μουσική που αγαπούν με έντονα στοιχεία από τα '80s και τα '90s.

April 03, 2024

Αν βάλουμε και τα χρόνια των Avenger, οι Rage όπως μετονομάστηκαν το 1986, την χρονιά που μας πέρασε έκλεισαν σαράντα χρόνια οργής και ευαισθησίας. Και μην ξεχνάμε και τον Lingua Mortis Orchestra εαυτό τους. Και τώρα πια έφτασαν στον εικοστό πέμπτο δίσκο τους, εικοστό έκτο αν μετρήσουμε και το ‘’Prayers Of Steel’’ ως Avenger. Και το όνομα αυτού ‘’Afterlifelines’’ και κυκλοφορεί από Steamhammer. Και με αυτό γιορτάζουν αυτά τα σαράντα – σαράντα ένα χρόνια τους. Με αυτόν τον διπλό, ναι διπλό cd ή δύο 12’’ βυνύλια, οι Rage γιορτάζουν τα σαράντα τους χρόνια με έναν σίγουρα εμφατικό τρόπο.

Copyright 2024. All Right Reserved.