Ο TONY IOMMI ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ RONNIE JAMES DIO ΜΕ ΤΟΝ OZZY

O Tony Iommi σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στις 26 Δεκεμβρίου αποκάλυψε τις εντυπώσεις του για τον Ronnie James Dio:

“Όταν κάναμε το Heaven and Hell – ήταν μία περίοδος που ο Ozzy έπρεπε να αποχωρήσει από την μπάντα και έπρεπε να βρούμε αντικαταστάτη. Τον DIO δεν τον είχα γνωρίσει, στην πραγματικότητα τον είχα γνωρίσει σε ένα πάρτι, και αυτό ήταν.

Όταν ο DIO ήρθε στο σπίτι, επειδή  συνηθίζαμε να έχουμε έναν χώρο στον οποίο μέναμε όλοι μαζί… έπαθα πλάκα όταν άρχισε να τραγουδάει… Δε μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό που άκουγα έβγαινε από ένα μικροσκοπικό σώμα. Η φωνή τού ήταν τόσο καλή.

Μέχρι τότε δεν είχαμε κάνει πολλά με τον Ozzy επειδή ήμασταν όλοι φτιαγμένοι (μαστουρωμένοι) και εκτός τόπου και χρόνου, εκείνος (Ozzy) ήταν περισσότερο χάλια από εμάς. Είχε χάσει το ενδιαφέρον του γι’ αυτό που κάναμε. Έτσι χρειάζονταν να γίνει κάτι, διαφορετικά θα είχαμε βαλτώσει. Έπρεπε να βρούμε κάποιον αντικαταστάτη και αυτός ήταν ο Ronnie.

Με το που ανέλαβε ο DIO θέση στην μπάντα αρχίσαμε να δουλεύουμε. Στρωθήκαμε στην δουλειά εκείνος έγραφε τους στίχους και τις μελωδίες και εγώ τα riffs – ήταν πολύ πετυχημένη συνεργασία. Και φυσικά τότε ο Geezer είχε γράψει όλους τους στίχους με τον Ozzy, που ήταν υπέροχοι – Οι στίχοι του Geezer είναι τόσο καλοί όπως είναι τόσο καλός και ως μπασίστας..

Ο Ozzy είναι σπουδαίος, δεν υπαινίσσομαι κάτι για αυτόν, είναι πετυχημένος σε αυτό που κάνει, αλλά ο Ronnie ήταν διαφορετικός τραγουδιστής συνολικά.

Δεν θέλαμε κάποιον που να τραγουδάει σαν τον Ozzy. Είχαμε βρει έναν τύπο που η φωνή του ακούγονταν ακριβώς σαν του Ozzy. Θέλαμε να βρούμε κάποιον διαφορετικό. Και ο Ronnie ήταν αυτός και ήταν υπέροχος.“

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Copyright 2024. All Right Reserved.