Social Scream - Initiation to the Myths

Social Scream - Prison of Freedom ( Lyric Video)

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ

Από την Σπάρτη μας έρχονται οι Social Scream (ωραιότατο όνομα) και μουσικά κυμαίνονται στον ευρύτερο χώρο της heavy metal μουσικής.  Δεν μιλάμε για καμιά νέα μπάντα, ήδη έχουν μια δεκαετία ένσημα στο χώρο. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο ‘’Epiclesis’’, μια ενδιαφέρουσα δουλειά που είχε περιθώρια βελτίωσης. Κάποιες αλλαγές στην σύνθεση και ο κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός της μπάντας Βλάσης Διαμαντάκος συνέχισε το ταξίδι της μπάντας. Με νέα μέλη και όρεξη, δούλεψε νέο υλικό και το καλοκαίρι κατάφερε να κυκλοφορήσει την δεύτερη δουλειά της μπάντας, ‘’Initiation  To The Myths’’ μέσω της New Dream Records. Οι ηχογραφήσεις πήραν μέρος στα Insane Lab Studios και τα Esoteron Studios.

Μια εισαγωγή σε βάζει στο στιχουργικό παιχνίδι του δίσκου, γεμάτο πλήκτρα και μια επιβλητική φωνή. Το πρώτο τραγούδι του δίσκου ακούγεται σύγχρονο χάρη στον ήχο του. Τα φωνητικά ακούγονται σχεδόν παραμορφωμένα, οι ρυθμοί αναγγέλλουν πόλεμο. Και στο επόμενο τραγούδι, ένα διαφορετικό προσωπείο. Επιρροές από πιο κλασσικά πράγματα, η φωνή καθαρότερη, οι μελωδίες περισσότερες. Και η αλήθεια είναι ότι τους προτιμώ έτσι (Blacksmith). Υπάρχουν χορταστικά σόλος, τρομερές φωνητικές μελωδίες και ρυθμικότατα σκαλιά για να ανεβοκατεβαίνεις. Πολλές επιρροές και ακούσματα από τα  μέλη της μπάντας και πιθανότατα διαφορετικά. Αυτό βγαίνει και στο ήχο τους με μια ενδιαφέρουσα ποικιλομορφία. Όμως ίσως να είναι και το αδύναμο σημείο του δίσκου, αυτή η ηχητική ανομοιομορφία δηλαδή.  Κάθε σύνθεση στέκεται αυτοδύναμη, ολοκληρωμένη. Μα και διαφορετική με την προηγούμενη καθιστώντας αδύνατο κάποιον οπαδό να λατρέψει πλήρως τον δίσκο τους (εκτός και αν ακούει με την ίδια ευχαρίστηση τα πάντα).

 Σύρραξη μεταξύ έγχορδων και πλήκτρων, φωνής και κρουστών. Θύμα (με την καλή έννοια) ο ακροατής. Ακούει οργή σε νότες, νιώθει μελωδία σε ήχους, διαβάζει στίχους που (θα έπρεπε να) στροβιλίζουν το μυαλό του. Πέντε μέλη, πέντε διαφορετικές πηγές που δημιουργούν ηχητικά αντίποινα. Από σύγχρονες μπάντες του σκληρού ήχου  μέχρι Iced Earth (No Faces Reflected).  Από γκρουβάτους ρυθμούς μέχρι παλιομοδίτικα σόλος, όλα τα βρίσκεις στο ‘’Initiation  To The Myths’’.  Και μιας και αναφέραμε σολαρίσματα, σε κάποια τραγούδια τα απολαμβάνουμε δια χειρός Γιάννη Λυμπεράκου.  Ο δίσκος χορταστικότατος με τραγουδάρες σαν τα ‘’ Blacksmith’’, ‘’ No Faces Reflected’’, ‘’ Life Remains’’,  και γενικότερα το δεύτερο μισό του δίσκου να τα σπάει.

Copyright 2024. All Right Reserved.