HARDCORES SUPERSTAR - You can't kill my Rock & Roll

Hardcore Superstar - You Can´t Kill My Rock n Roll (Official Video)

YOU CAN'T KILL HARDCORE SUPERSTAR'S ROCK N ROLL!

Είχα χρόνια να ακούσω sleaze rock κυκλοφορία και να παρασυρθώ έτσι. Συγκεκριμένα 18 χρόνια όταν είχα αγοράσει το τότε νέο New Tattoo των Motley Crue. Το νέο άλμπουμ των Hardcore Superstar με τον πομπώδη τίτλο "You can't kill my Rock & Roll" είναι το δικό τους "New Tattoo".

Όπως τότε οι Motley Crue έβγαλαν μια αλμπουμάρα που δε μπορούσες να περιμένεις ποτέ των ποτών, έτσι και εν έτη 2018 έρχονται οι Hardcore Superstar να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ το οποίο έχει τη φρεσκάδα μιας μπάντας που ξεκινούσε κάπου στα μέσα των 80's με τα άφθονα όνειρά της και την λάμψη στα μάτια τους.

Εν έτη 2018 έρχονται οι Hardcore Superstar να γράψουν μερικά από τα τοπ κομμάτια της καριέρας τους. Το περίμενες αυτό από ένα σχήμα με λίγο παραπάνω από 20 χρόνια στην πλάτη του και 10 ολόκληρα άλμπουμ;;;;

Οι Σουηδοί βγάζουν ένα φρέσκο ήχο με τον ενθουσιασμό των 80's που παρασύρει κάθε είδους μιζέριας, αμφιβολίας και κατσουφιάς. Προσωπικά όταν το άκουγα, σκεφτόμουν να αρχίσω να κολλάω και πάλι αφίσες στον τοίχο όπως έκανε κάθε έφηβος στην ηλικία μου, έτοιμος να αντιμετωπίσω ηρωικά  την φονική υστερία της γυναίκας μου. Κάτι τέτοια συναισθήματα σου ξεθάβει το "You can't Kill my Rock & Roll" και σιγά σιγά νιώθεις να βγάζει νόημα ο τίτλος του δέκατου άλμπουμ τους.

Όχι, απλά δε μπορείτε να "σκοτώσετε" τη μουσική που τόσο αγαπάμε, αλλά το κυριότερο είναι πως δεν μπορείτε να σκοτώσετε τα συναισθήματα που νιώθουμε για την αγαπημένη μας μουσική.

Τι να πρωτοδιαλέξω από το άλμπουμ των βετεράνων πλέον σε αυτό το νέο κύμα του sleaze rock/metal. Βετεράνοι ξεβετεράνοι έχουν επιστρέψει για τα καλά, σε μεγάλη φόρμα και μάλιστα ακούγονται σαν νεογνά με την αποφασιστικότητα και την πυγμή εκατοντάδων χιλιάδων ροκάδων που θα δώσουν και την ψυχή τους αν κάποιος προσπαθήσει να "σκοτώσει" το Rock & Roll τους.

Πολλά στοιχεία του με ενθουσίασαν σε βαθμό έξαψης. Το ότι δεν ακούγεται κουρασμένο και safe σε κανένα σημείο όπως κάποια άλλα άλμπουμ του χώρου που κυκλοφόρησαν την ίδια χρονική περίοδο. Μου άρεσαν οι υπερβολές καθ'όλη τη διάρκεια του δίσκου διότι αν θέλεις να λες ότι έκανες ένα glam και sleaze άλμπουμ, τότε πρέπει να το παρακάνεις, να το τερματίσεις όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι Hardcore Superstar.

Καθαρότατη και συνάμα βρώμικη παραγωγή, η φωνή σκισμένη σαν ένα χιλιοχρησιμοποιημένο spandex, τα gang vocals από πίσω να σε κάνουν να νιώθεις ότι σε ακολουθούν και σε υποστηρίζουν δεκάδες αρένες με fans. Διότι το hard rock των Hardcore Superstar  στο "You can't kill my Rock & Roll" έχει τέτοιο live συναίσθημα που είναι γεννημένο για μεγάλες αρένες. Είναι το άλμπουμ που αναζητεί ο κάθε ορκισμένος glamster τη σήμερον ημέρα.

Από που να ξεκινήσω; Από το εναρκτήριο "AD/HD" και το "Electric Rider" που αρχίζεις να οσφραίνεσαι τον θρίαμβο; Με το ομώνυμο που σε κάνει να κλαις με την έμπνευσή τους να βγάλουν τον ZZ Top εαυτό τους ή με το παιχνιδιάρικο "Have Mercy on me" που θυμούνται πόσο πολύ αγαπάνε τους Pretty Boy Floyd;

Πόσο Hardcore Superstar είναι το στυλάτο και μαγκιόρικο "Hit me where it hurts", ενώ το Buckcherry-κο  "Baboon" και το "Never Cared For Snobbery" τα τραγουδάς ακόμα και όταν λιποθυμάς από το πολύ αλκοόλ.  

Το κερασάκι σε αυτή τη χρωματιστή τουρτίτσα είναι φυσικά το εξώφυλλο, μια αρκετά πιο sleazy εκδοχή του "Heaven & Hell" των Sabbath. Ίσως στο μέλλον ότι είναι για τους μεταλλάδες το "Heaven & Hell", να καταλήξει να είναι για τους οπαδούς του hair metal το "You can't kill my rock & roll".

Αλλά αρκετά με το παραλήρημά μου. Σταματήστε επί τόπου να διαβάζετε την κριτική μου και τρέξτε να αγοράσετε αυτό το cd.

Γιώργος Γράντης

 

 

Hardcore Superstar are:
Jocke Berg – vocals
Vic Zino – guitar
Martin Sandvik – bass
Adde Andreasson – drums

Band Websites:
Official Website
Facebook

Copyright 2024. All Right Reserved.